Natuurlijk met Juud - orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculaire therapie?

Als orthomoleculair therapeut en voedingsadviseur help ik jou bij het verbeteren van jouw gezondheid. Ik achterhaal de oorzaak van jouw klachten en laat je ervaren dat je zelf een enorme invloed hebt op jouw gezondheid.

Mijn doel is dat jij je na een paar consulten al een stuk beter voelt, en dat jouw langdurige of vage klachten verminderd of zelfs verdwenen zijn. Dat je weer de regie over jouw eigen gezondheid hebt. Daar doe ik het voor! Zo overwon ik zelf reumatische artritis waardoor ik mijn toenmalige werk niet meer kon uitvoeren. Typische klachten waarmee ik ‘maar moest leren leven’. Dat was het begin van Natuurlijk met Juud.

Holistische visie

Door naar jouw hele lichaam, leefomgeving en leefstijl te kijken help ik jou bij het behalen en behouden van jouw meest optimale gezondheid en vitaliteit. Dat kan als je klachten hebt, maar ook om deze te voorkomen. Mijn voedingsadviezen en orthomoleculaire therapieën pas ik dus om verschillende redenen toe:

Klachten voorkomen
  • Je wilt optimaal gezond worden en blijven

  • Je wilt jouw (toekomstige) kindje in een gezonde buik laten groeien

  • Je bent een fanatieke sporter en wilt nog beter voor je lijf zorgen

Klachten verminderen
  • Je hebt chronische klachten
  • Je hebt vage klachten
Essentiele en ongewenste voedingsstoffen

Ik onderzoek dus ook welke voedingsstoffen voor jouw lichaam essentieel of juist ongewenst zijn. Vervolgens geef ik je adviezen waarmee je ervoor kunt zorgen dat je die ook in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Bij deze – voor jou – optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten, samen met de aanpassing van jouw leefstijl bevorder jij het genezend vermogen van je eigen lichaam. Zo verminderen of verdwijnen jouw klachten veel effectiever, langduriger en op een natuurlijke manier.

Voedingsadvies bij tekort aan vitaminen en mineralen

Door grootschalige landbouw is het vitamine- en mineralengehalte in sommige groenten en fruit afgenomen. Daarnaast worden we dagelijks blootgesteld aan allerlei toxische stoffen. Daarom is het verstandig om wat extra aandacht te besteden aan je voeding, gezondheid en weerstand. Ook daarmee help ik je op weg. 

Orthomoleculaire therapie en supplementen

Dat kan bijvoorbeeld door het innemen van bepaalde supplementen, zoals omega 3, vitamine D of magnesium. Maar voldoende rust, het voorkomen van stress, bewegen en goed voor jezelf zorgen is minstens zo belangrijk.

Alleen lichaamsbekende middelen

Orthomoleculaire therapie is een complementaire geneeswijze en past, waar mogelijk, alleen natuurlijke middelen toe die voor het lichaam bekend zijn. Daarom kan orthomoleculaire geneeskunde ook ingezet worden naast een behandeling van een reguliere arts of specialist.

Preventief werken aan je gezondheid met orthomoleculaire therapie

Met de wijsheid van orthomoleculaire therapie kun je de kans op klachten of aandoeningen ook juist beperken. Heb je een kinderwens en wil jij je hier verantwoord op voorbereiden?

Ben je een fanatieke sporter en wil jij je lichaam snel laten herstellen na een intensive belasting? Of wil jij je gewoon heerlijk vitaal voelen? Een gezond voedingspatroon en een verantwoorde leefstijl helpt je hierbij. Je mag in al deze gevallen contact met mij opnemen als je daar ondersteuning en advies bij kunt gebruiken.