Natuurlijk met Juud - orthomoleculaire therapie

Boerenkoolsalade met rode bietjes en hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram gekookte bietjes in blokjes

300 gram boerenkool in reepjes

150 gram geitenkaas verbrokkeld

75   gram hazelnoten

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngesneden

4 eetlepels olijfolie extra vierge

2 eetlepels ghee, roomboter of kokosolie

4 eetlepels rodewijnazijn

1 eetlepel rauwe honing

1 handje peterselie fijngehakt

Bereiden

Verhit de ghee in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de boerenkool toe en hussel kort door de pan tot het iets geslonken is, laat het daarna afkoelen.

Roer de wijnazijn, olijolie en honing door elkaar tot een dressing.

Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.

Verdeel de bietjes, geitenkaas en hazelnoten over de boerenkool en schenk daarover de dressing.

Eet smakelijk!