Pittige pompoensoep met kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

1 eetlepel kokosolie

1 flespompoen in blokjes

2 uien gesnipperd

2 tenen knoflook gehakt

2 spaanse pepers in stukjes

1 stengel citroengras gekneusd

3 theelepels paparikapoeder

2 theelepels komijn

500 ml kippenbouillon

350 ml kokosmelk

15 gram verse koriander of basilicum

Bereiden

Verhit de kokosolie in een middelgrote pan.

Fruit de uien, knoflook, pepers en de citroengras.

Roer de bouillon en de kokosmelk erdoor.

Voeg de blokjes pompoen toe en breng aan de kook.

Laat zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht wordt.

Voeg de kruiden toe.

Verwijder de citroengras en mix de soep met de staafmixer/blender tot de gewenste substantie.

Voeg naar smaak nog peper en/of zout toe

Garneer met de koriander of basilicum.

Eet smakelijk!